top of page

Toimintaa

Vuosi 2022 on Koveron Nuorisoseuran 124. toimintavuosi. Seuralla on oma, kylän yhteisenä kokoontumispaikkana toimiva kylätalo ja avantosauna "Löyly" Koverojärven rannassa. Seura ylläpitää kylän vireyttä järjestämällä monipuolista kylätoimintaa kaiken ikäisten kyläläisten iloksi!

Koveron Nuorisoseuran viikottaisesta toiminnasta vastaa seuran oma saunatoimikunta ja avantouimarit, jotka kokoontuvat kahdesti viikossa Koverojärven rantaan avantosaunalle uimaan ja saunomaan.  Kerran kuukaudessa talolla on kokoontunut Syödään yhdessä-ryhmä, jossa nimensä mukaisesti kokoonnutaan yhteisen ruokapöydän ympärille nyyttikestiperiaatteella yhteisesti sovitun teeman mukaisesti.

Seuran vuosittaisiksi tapahtumiksi ovat vakiintuneet mm. Vappupäivän brunssi, Suven ja runon päivä, Suomalaisen saunan päivä, kylän yhteinen joulujuhla sekä joulukirkko Karjalaistyylisen  jouluseimen äärellä, Pyhä Herman Alaskalaisen tsasounan pihapiirissä.

Koveron Nuorisoseuralla on viisivuotinen maatalousluonnon monimuotoisuus- ja
maisemanhoitosopimus Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen kanssa. Koveron Kirkkopellon haassa laiduntavat maisemanhoitolampaat, joiden hoitovastuu on seuralla. Lammaspaimeneksi ja seuran muihin tehtäviin on palkattu paikallisia nuoria kesätöihin nyt jo kolmena vuonna.

Monipuoliseen toimintaamme ovat kuuluneet myös kesäkerhot, työpajat ja kurssit, stad-up, teatteri ja sirkus, sotahistoriaretket,  elokuvanäytökset, tanssit sekä konsertit.

Suurimpia yksittäisisä hankkeitamme ovat olleet vuonna  2018  järjestetyt Keskiaikaiset kyläpidot 120- vuotiaan seuran kunniaksi sekä yhteisöarkeologiset kaivaukset Koveron muinaislinnalla, Linnankukkulalla.

Jos sinulla on ideoita kylätoiminnan kehittämiseksi, otamme niitä ilolla vastaan!

Jäsenmaksut 2022

Koveron nuorisoseuran jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun

Koveron Nuorisoseura ry:n

tilille FI58 5480 0540 0131 72

aikuinen 12 €

perhejäsenyys 30 €

kannatusjäsen 35 €

Lapset alle 16v. ei jäsenmaksua


Kirjoita viestikenttään nimesi tai perhejäsenyyden ollessa kyseessä perheenjäsenten nimet sekä merkintä: Jäsenmaksu 2022

Esim: Matti, Maija ja Minna Meikäläinen, jäsenmaksu 2022

bottom of page